Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

.... už dlouho mám v hlavě takový nápad: Rozdělit množinu státních zaměstnanců zhruba na třetiny. A každá ta třetina státních zaměstnanců by se každým třetím rokem musela vzdát svého platu a rok vyžít buď z vlastních úspor, anebo - což by mělo daleko lepší ,,výchovný účinek" - vlastní jakoukoliv činorodou prací a dodržovat při ní beze zbytku svoje vlastní prosazené zákony. Myslím, že by těch úžasných zákonů začlo samospádem valem ubývat.

0 0
možnosti

A proč kandidujete do senátu? Tohle ovlivníte spíš v poslanecké sněmovně.

0 0
možnosti
Foto

To je vlastně úplně jedno kam. Profesionální nemakačenkové /za 100 litrů měsíčně/ i když si všichni pro sebe napíšou plány práce dlouhé několik kilometrů, tak nikdo z nich nic zaručeně nesplní. Vemte si třeba stavební zákon od ANO a nebo od ČSSD zákon o sociálním bydlení. Nic z toho neexistuje. ;-(

0 0
možnosti
Foto

Konečně někdo, kdo nechce vymýšlet nové zákony. A malá poznámka/otázka: V tom milionu stránek jsou již i prováděcí vyhlášky?

0 0
možnosti

Jen doufám, že také ODS přijde na potřebu mít kvalitnější, vyspělému světu více přiblížené zákony, ať jsou delší nebo kratší, v jejich délce (pokud nevnímáme obsah) funkčnost státu nespočívá. Funkční stát, korektní politici i úředníci by měli při přípravě zákonů vycházet z analýzy - mezinárod. porovnání právních norem, ze zkušeností s nimi vč. soudních rozsudků, které někdy zákony poopravují v souladu s mezinárod. právem apod. Zatím náš stát, ať vládne pravice či levice, spíš do odůvodnění zákona jen připíše, že se tím plní předpisy EU, ale pak přijdeme na to, že k tomu ještě leccos chybí. Nemusíme znát všechny předpisy, stačí se seznámit (vyhledat) jen s tím, co právě potřebujeme. Ke kultivovanějšímu státu patří i to, že na webech ministerstev, vlády či parlamentu jsou nejpodstatnější upozornění pro občany - co mohou v jaké situaci využít či musejí dodržet, v západ. zemích tento inform. servis pro občany navíc dělají mj. i advokát. kanceláře (zdarma), je totiž lepší informovaný občan než zabedněný. Souhlasím v jednom: máme záplavu předpisů, aniž bychom se jimi silněji blížili právně vyspělejším zemím, někdy dokonce neplníme ani závazné mezinárod. konvence, což se českému státu nakonec vymstí.

0 0
možnosti
Foto

I56v27a72n 18V86e64s37e78l85ý

30. 6. 2020 15:48

Podívejme se na to jak se u nás řeší každičký problémek. Místo uplatňování stávajících zákonů se vláda a parlament vrhnou na zpřísnění sankcí stávající normy ( příkladem budiž pravidla silničního provozu a pokuty s body - tomu každý rozumí ale policie na silnicích je vidět minimálně i neschopnost dostat ze silnic řidiče a vícenásobnými zákazy řízení - už opakovaný zákaz je nesmysl) nebo rovnou schválí normu novou aniž by tu starou zrušili. Prostě to chlubení se vlády, Babiš to má v oblibě, množstvím schválených norem je hloupost. Parlament by měl mít tak čtyři schůze ročně a zabývat se jen tím skutečně důležitým, schválit pár zákonů a stovky jich zrušit . Úředníci by měli zvednout své zadky ze židlí a kontrolovat dodržování těch platných.

1 0
možnosti

Špatná cesta, jako Ičař máte šanci cosi za sebou vidět,ale jako senátor sice budete mít stálý, slušný příjem a možná i další, ale ..no jak kdesi řekl náš bývalý komik

„Senát je nejdražší rekreační zařízení v zemi, ve kterém se každé dva roky mění třetina rekreantů“

— Miloslav Šimek

2 0
možnosti

J17a42n 52H42a32r54v82a78n

30. 6. 2020 15:19

Vynikající by bylo, kdybyste jako senátor prosadil hlasování o zrušení Senátu. Bohužel je jasné, že kapři si nikdy rybník nevypustí :-/

Takže jedině snad Okamurovo referendum ... :-(

1 1
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1391x
Michal Zapletal absolvoval FFUK, obor anglistika, bohemistika. Po několikaleté zkušenosti ve školství léta pracoval pro mezinárodní firmy. Založil vlastní živnost. V současné době žije s rodinou v Kolíně, provozuje vlastní kavárny a věnuje se veřejnému dění. Je v Kolíně členem Společnosti Václava Morávka, předseda místní ODS.

Letos kandiduje do Poslanecké sněmovny ČR za ODS v s Kolíně.

Seznam rubrik