Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
VF

Dobrý den, ctím Váš názor a neberu Vám ho. Dovolím si k tomu za sebe učinit následující poznámku. Kdyby jsou chyby. Žádné kdyby nikdy nepomohlo ke změnám reality života. Žádné takzvané "rovné" nebo, chcete-li spravedlivé podnikatelské prostředí historicky nikdy nikde neexistovalo a neexistuje. V mém nejbližším vidlákovském okolí vidím mnoho podnikatelů a vím, jakým způsobem podnikají. Jen namátkou pár profesí - hospoda, tesaři, truhláři, automechanici, topenáři, elektrikáři, zedníci a obkladači, kamnáři. Nikdo se zatím nehroutí. Většinou takzvaně podnikají, jak jim to místní a celostátní podmínky umožňují. A domníváte-li se, že všechna provedená práce je správně podnikatelsky rovně vyfakturovaná a zdaněná, tak jste opravdu idealista.

1 0
možnosti
PB

Se mi líbí, jak mají ti, kteří většinou sami nepodnikají, detailní přehled o tom, jak daní ti druzí. A přitom to jsou mnohdy lidé, kteří se v tom nejenže vůbec neorientují, ale nevyznají se ani ve vlastním mzdovém lístku (tím nemyslím osobně vás).

Kdyby u nás existoval systém jako v USA a lidé, i zaměstnanci, by si sami vyplňovali daňová přiznání a platili daně, půl republiky už sedí, to jsem si jist. Nedovedu si představit, co by s daňovým přiznáním předváděli ti, kteří nejvíc řvou, že zatímco oni daně musí platit do puntíku, živnostníci šidí. Vlastně dovedu představit. A jde z toho mráz kolem.

Kdyby byla ta možnost, že by si zaměstnanci mohli odečíst z daní 1000kč pokud čestně prohlásí, že dojíždí do práce autem, odečítalo by jich 100%. Na to vemte jed.

4 0
možnosti
PB

Naprosto správně.

1 0
možnosti
Foto

A to si tedy myslíte, že už příští rok na náhrady podnikatelům nebudete muset sám doplácet v nejrůznější formě. Kdo asi těch 300 miliard navíc zaplatí?

0 1
možnosti
PB

Ti stejní, kteří tady 30 let platí všem občanům bianco šekem každý pokles, nebo výpadek jejich příjmů pod hranici bolístky. Ať už se jedná o příspěvky na bydlení, živobytí, nebo na děti, včetně té desítky ostatních zaručených dávek bez nutnosti dokládání toho, co se vlastně stalo a proč. A to nemluvím o zaručené minimální mzdě a různých sociálních fines zadáčo vyplývající ze ZP. Prostě dělňasovi z kolbenky se nikdy nemůže stát žádný vabank, protože je oplácaný tolika státními polštáři, že i kdyby na všechno kašlal, nikdy na dno nedosáhne.

Můj zeťák začal na jaře podnikat. Stát už ho oškubal o 35 000kč jen na různých povoleních, potvrzeních a předpisech a to ještě pořádně ani nenastartoval.

2 0
možnosti
Foto

Podle mého soudu nejsilnější kvalifikací p.Benešové je to, že kamarádí s p.prezidentem. Podle toho pak vypadají její absolutně pomýlené výkřiky.

Autorovi KARMA.

8 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1391x
Michal Zapletal absolvoval FFUK, obor anglistika, bohemistika. Po několikaleté zkušenosti ve školství léta pracoval pro mezinárodní firmy. Založil vlastní živnost. V současné době žije s rodinou v Kolíně, provozuje vlastní kavárny a věnuje se veřejnému dění. Je v Kolíně členem Společnosti Václava Morávka, předseda místní ODS.

Letos kandiduje do Poslanecké sněmovny ČR za ODS v s Kolíně.

Seznam rubrik