Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Potraviny jsou zásadní, lidé je potřebuji. Pracují odvádějí daně. Kdyby byly menší - koupí si potravin i více. Daně se přetaví v dotace. potraviny jsou zásadní ! To uvažované levné je pak zase dražší, nicméně dotace brát. Francouzský zemědělec si podpálí pneumatiku a tak mu výnosy vzrostou. O tom se tomu našemu ani nesní ! Tu přichází Agrofert - Po odečtení daní je svým ziskem stále v plusu. Jak je to možné ? Malý podporuje velkého. Ten velký pak volá - Dejte dotací více, viz klasiko země EU.

Dcera byla na programu Erasmus - studenti Švýcarsko, (doporučuji). Malá rodinná farma. Pomáhají babky z vesnice a 2 studenti. Vše dělají sami. I chleba pečou, který prodávají ve svém obchodě. Zajímavost - Nejmladší, po návratu ze školy musí usednout na kládu ! Hraje národní písně na harmoniku, (a čumí na hodinky). Pak se učí a do něčeho e zapojí, jako všichni členové rodiny. Zde zase - Velký podporuje toho malého ! Můžeme pomýšlet v ČR ? ..:-)

3 0
možnosti
PP

NE, s tím co píšete zcela nesouhlasím. Víte, já jsem kdysi absolvoval na PEF ČZU a byť se momentálně zemědělstvím neživím, přesto si myslím, že mu alespoň trochu rozumím. Problém s řepkou je bohužel v tom, že pro spoustu lidí zemědělstvím nepolíbených řepka = Babiš, což je sice nesmysl, ale je to původ těch fikcí okolo ní. Ergo, z řepky se stalo politikum. Zcela precizně vámi zmíněnou problematiku popisuje ve svých blozích pan Jandejsek.viz:

https://jandejsek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=747677

a

https://jandejsek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=749321

3 0
možnosti
SL

Pokud se při pěstování řepky budou používat selektivní pesticidy, tak nejde o ekologii, ale barbarství ;-(. To se pak nikdo nesmí divit, že se to dává do paliv.

Těm, co to vypěstované svinstvo dají do potravinářsví, těm bych navrhoval fyzické tresty nebo povinnou konzumaci jimi prodávané řepky ;-€.

A kdo je u nás asi největší prodejce chemie pro zemědělce ?

Asi někdo, kdo nemá svědomí a zisk je u něho vždy na prvním místě ...

0 1
možnosti
JS

Vaše vzdělání Vás jistě opravňuje vyjadřovat se ke všemu, i když nemáte ani tušení o dané problematice.

2 1
možnosti
Foto

Autor píše o dotacích, jako by jinde nebyly. Bohužel jsou a podstatně vyšší než u nás. Poděkujme EU.

2 0
možnosti
Foto

Ale dotace do Agrofertu byly pěkné, co brbláte! ;-D

6 2
možnosti
Foto

Mnohem horší než prodej půdy cizincům je, že latifundisté a spekulanti skupují od drobných vlastníků, potomků českých sedláků jejich půdu. Na venkově už prakticky neexistuje střední vrstva. Vím, že není reálný návrat k počtu lánových statků před rokem 1948, ale kéž by se alespoň udržely ty "malé: akciovky" v rukou místních oproti šílených konglomerátům latifundií zejména v pohraničí. Koncentrace vlastncitví půdy už je horší než za feudalismu.

0 1
možnosti
Foto

Počet farem v republice se za poslední čtyři roky téměř zdvojnásobil. Nejpočetnější jsou však malé podniky. Pramen : Asocie soukromých zemědělců. Statistika nemluví o žádných cizincech vlastnictví u nás soukromou půdu.

0 0
možnosti
JN

J18o68s75e97f 96N73i31k52l

29. 4. 2020 9:06

R^....prodej zemědělské půdy cizincům je v grafu kde?

0 0
možnosti
Foto

Prodej půdy českým latifundistům je ještě horší. Když Rakušan vlastní 1000 hetkarů v zapadlé vylidněné vesnici v pohraničí, alespoň tam přivedl podnikání. Když vlastní nejmenovaný oligarcha 200.000 hektarů půdy na osoblažsku nebo Frýdlantsku, vysází tam jabloně za dotace, pak je zase pokácí za další dotace a nezaměstná ani jednoho místího obyvatele, je to katastrofa.

3 0
možnosti
LH

A úbytek půdy v důsledku výstavby všemožných skladů je v grafu kde?

2 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1391x
Michal Zapletal absolvoval FFUK, obor anglistika, bohemistika. Po několikaleté zkušenosti ve školství léta pracoval pro mezinárodní firmy. Založil vlastní živnost. V současné době žije s rodinou v Kolíně, provozuje vlastní kavárny a věnuje se veřejnému dění. Je v Kolíně členem Společnosti Václava Morávka, předseda místní ODS.

Letos kandiduje do Poslanecké sněmovny ČR za ODS v s Kolíně.

Seznam rubrik