Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To nedává smysl co jste napsal. Někteří lidé pomáhají a já ani vy nemáme statistiky o tom, z jakého politického proudu se ti pomáhající rekrutují. Budou mezi nimi nejspíš jak ti kteří byli pro migraci, tak ti kteří jsou proti ní. Budou mezi nimi jak levicově tak pravicově orientovaní. Ale to my nevíme, taková data nemáme k dispozici.

Ale jestli čekáte nějaké masy chlapců v maskáčích táhnoucí pomáhat při sklizni, tak zkuste vzít v úvahu třeba fakt, že to, co považujete za strašlivou a největší hrozbu vy, někdo jiný za takovou hrozbu považovat nemusí.

Jestli byl Covid-19 taková hrozba se ukáže, až budeme mít k dispozici například statistiky úmrtnosti za leden, únor, březe, duben 2020, a stejné za měsíce v roce 2019. Já osobně považuji nekontrolovanou migraci za mnohem větší problém. Prostě proto, že epidemie, ať už závažná, nebo nezávažná, odezní, ale lidi, které si nasáčkujete do sousedství, ti už nikam nepůjdou.

Z článku vychází jediný logický závěr. Pochopil jsem, že vy epidemii považujete za obrovský problém. Proto byste právě VY měl jít někam pomáhat a né to doporučovat druhým. Ale to už jsem si zvykl, že takovýchto deklarativních pomahačů, kteří se vždy rádi přihlásí k tomu, že by se "něco mělo udělat", tak těch je vždycky víc, než těch co něco udělat jdou.

0 0
možnosti

;-D to je slint ;-D hlavně se ptejte kde jsou ty slavné neziskofky ;-D doktoři bez hranic, člověk v tísni .. ti Vámi zmiňovaní si své aktivity platí sami, ale tyhle dobrotrusy platím i já... :-/

6 1
možnosti

Nu, nevím jak "flastenci", ale ti chlapi, kteří cvičili někde v lesích, kterým se tady vysmíváte, tam možná cvičí i teď, jen tam od vás od kavárenského pultíku či od odborářského stolku nedohlédnete, nevím. Oni myslím ale nikde netvrdí, že by byli vystudovanými doktory či zdravotníky a mohli tak bez problémů nastoupit někde do "první linie" v nemocnici či sociálce. Ale možná někde pomáhají, ale nemají potřebu vyřvávat to několikrát denně v ČT, jaok "altruista" Mádl.

Já, abych pravdu řekl, neznám osobně žádného z těch chlapů, kterým se vysmíváte, ale na druhou stranu jsem rád, že píšete jak píšete. Nikdy jsem totiž neměl valné mínění o úrovni absolventů vámi vystudované fakulty, ale že by až tak - to jsem si opravdu nemyslel. ;-D Nu což, třeba vás tam naučili aspoň vařit dobré kafe. Ještě k tomu slovu "flastenec". Ten slovník mi připomíná věty jako "čéšský foják - tóprá foják". Každý podle svého vkusu.

7 0
možnosti
Foto

My máme kladný vztah ke své zemi nezávisle na tom, jaké má právě politické uspořádání (republika nebo monarchie).

2 0
možnosti

R16u22d89a 53S59l28a27v80í35k

27. 4. 2020 13:06

Možná někde kácejí stromy na koleje, aby zabránili cestování nakaženým. :-)

6 1
možnosti

Lidé, kterými pohrdáte, tu byli a jsou.

Tedy lidé, kteří mají pozitivní vztah v zemi v níž žijí.

Byli tu za protektorátu, hodně z nich během nacistické okupace padlo, zemřelo v koncentrácích či bylo pozavíráno do vězení. Nepotřebovali svůj pozitivní vztah k zemi nijak veřejně prezentovat, ale měli ho v sobě. Bohužel, na druhé straně tu byla různá pomatená a morálně pokřivená individua, která z různých důvodů neváhala plivat na tuto zemi, pohrdat jí i lidmi v ní žijícími a plazit se před zahraničním mocenským centrem v Berlíně, které nám tehdy vládlo.

Byli tu za komunistů, mnoho z nich bylo během komunismu zavřeno, někteří popraveni, mnoho z nich bylo různě perzekuováno. Nepotřebovali svůj pozitivní vztah k zemi nijak veřejně prezentovat, ale měli ho v sobě. Koneckonců rok 1968 a 1989 nás o tom mohl přesvědčit. A na druhé straně tu znovu byla různá pomatená a morálně pokřivená individua, která z různých důvodů neváhala plivat na tuto zemi, pohrdat jí i lidmi v ní žijícími a plazit se před zahraničním mocenským centrem v Moskvě, které nám tehdy vládlo.

Jsou tu i nyní, drtivá většina nepotřebuje svůj pozitivní vztah k zemi nijak veřejně prezentovat, ale mají ho v sobě. Bohužel, na druhé straně tu máme znovu různá pomatená a morálně pokřivená individua, která z různých důvodů neváhá plivat na tuto zemi, pohrdat jí i lidmi v ní žijícími a znovu se plazit před nějakým novým zahraničním mocenským centrem, tentokrát v Bruselu.

Je to pořád stejné.

Věci, o nichž píšu, máte buď v sobě a víte, o čem hovořím. A nebo je nemáte... v tom případě ani netušíte, o čem je řeč.

13 0
možnosti
Foto

R^ Karma.

Flastenci Vám to hrdinně natřou v diskusi! ;-D

7 1
možnosti

Zasloužená karma R^:-)

7 1
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1391x
Michal Zapletal absolvoval FFUK, obor anglistika, bohemistika. Po několikaleté zkušenosti ve školství léta pracoval pro mezinárodní firmy. Založil vlastní živnost. V současné době žije s rodinou v Kolíně, provozuje vlastní kavárny a věnuje se veřejnému dění. Je v Kolíně členem Společnosti Václava Morávka, předseda místní ODS.

Letos kandiduje do Poslanecké sněmovny ČR za ODS v s Kolíně.

Seznam rubrik